Dag 3. Ma. 22 Mei 2017 Middelbeers – Kevelaer 83 km

De grote dag van mijn vertrek is aangebroken. Zoon Faas moet gaan werken dus sta ik om half 8 op zodat we nog afscheid van elkaar kunnen nemen. Daarna is het haasten want de Broeders van de Heeren van Liefde komen om half negen en ik moet nog eten, een lunch pakketje maken en nog vlug ’n keer douchen nu het nog kan. De eerste Broeders zijn er al als ik nog onder de douche sta. Het huis loopt in rap tempo vol met familie, vrienden en buren. De spanning loopt op. Nog even een laatste kopje koffie. Van Broeder Matsonius krijg ik in een rood fluwelen zakje zijn bijzondere Franciscus kruisje mee. Peet stopt me ter bescherming een hangertje van mijn moeder toe. En dan … dan is het zover! Nog een laatste knuffel met dochters Sanne en Reinou en een innig afscheid van Peet en dan fiets ik met de Heeren de Margrietstraat in. “Tot oktober als het blad eraf is” roep ik nog naar de uitzwaaiers op de inrit.
Het is 09.00 uur mijn droomreis is begonnen. “China here I come!”
Langs het Wilhelminakanaal fietsen we via Best, Son & Breugel naar Lieshout waar we voor een koffiepauze aanleggen bij het Dorpshuis. In Gemert leggen we bij zwager Doi, iets later dan afgesproken, aan voor de tweede koffiepauze. Zwagerin Mariet komt wat later nog net op tijd om ons daar uit te zwaaien. D’n Doi rijdt met ons mee naar Kevelaer en zal daarna weer terug fietsen. Het is prachtig fietsweer en het schiet goed op. Door Venray heen komen we bij het pontje van Blitterswijk waar we op het terras van Tante Jet nog wat drinken. Het is dan nog maar 15 km naar Kevelaer. Om goed 16.00 uur melden we ons bij de receptie van Das Priesterhaus. De kamerindeling is al gemaakt en ik kom bij Broeder Matsonius op de kamer te liggen. Als we daarna een plekje gaan zoeken voor onze fietsen blijkt dat Wytze en Ewoud er ook al zijn. Ze hebben zich nog niet bij de receptie gemeld maar zitten op de trappen van de basiliek op ons te wachten en hebben vanaf daar onze ongetwijfeld ‘rumoerige’ aankomst gade geslagen. 
Na het inkwartieren en het douchen is het tijd om Kevelaer ’n beetje te bekijken en een eettentje te gaan zoeken. Als oprechte Heeren van Liefde beginnen we met een bezoek aan de basiliek met haar opvallende kleurige behang en begeven we ons naar de kaarsenbak. We branden ’n kaarsje op de goede afloop van de velodroom en staan daarbij ook even stil bij het droevige feit dat de moeder van Broeder Gerardus, in haar laatste levensfase is aangeland.  Broeder Carpentarius die vanwege een liesbreuk niet kan fietsen sluit zich bij ons aan. Omdat we zowel dorstig als hongerig zijn zoeken we voor de warme hap ein Biergarten op waar de meeste Broeders de Erdingers, al dan niet gecombineerd met wat grappa’s, goed laten smaken.  Op de kamer met Broeder Matsonius wordt niet lang meer nagebuurt. Het bier heeft zijn werk gedaan. Morgen gaan er 2 verder en 6  terug.

6 gedachten over “Dag 3. Ma. 22 Mei 2017 Middelbeers – Kevelaer 83 km

 1. Hopelijk krijgen jullie vannacht wel je rust, anders wordt het morgen een vermoeiend dagje.

  Like

  1. We slapen tegenwoordig als marmotten, vanmorgen zelfs een kwartier verslapen!

   Like

 2. Weer een mooie dag gehad zo te lezen. En de hondenafschrikker uitgetest?
  Fijne dag morgen! X

  Like

 3. Peter de Wit 26 mei 2017 — 07:50

  Zo Frans, al goed op weg dus. Veel plezier samen.

  Like

 4. Marcel Schmeits 26 mei 2017 — 20:56

  Dag Frans, een beetje verwarrend om eerst over je tocht naar Koblenz te lezen en dan ineens over de rit van Beers naar Kevelaer. Maar wie weet werkt dat zo bij een blog; lees ik morgen of zo dat je al in een voorstad van Peking zit. Je bent in elk geval goed op weg en ik merk wel, het si niet alleen fietsen maar ook genieten van de omgeving. Goede reis, ook voor Wytze, zonder ongemakken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close