Dag 7:   Vrij. 26 Mei 2017 Koblenz – Heidenfahrt      90 km

Omdat de winkels gisteren op Hemelvaartsdag gesloten waren hebben we ook geen ontbijt kunnen kopen. Gelukkig is er tegenover de camping een supermarkt en kunnen we de dag toch beginnen met een goed ontbijt. Ook voor de lunch doen we dan meteen onze inkopen. Het is al vroeg warm,  maar de route, die dicht tegen de Rijn aan loopt is prachtig. Mooie bergen met oude kastelen aan de overkant en vele kleine dorpjes. Op de Rijn varen veel vracht- en rondvaartboten waarmee we in gelijke snelheid stroomopwaarts fietsen.  Als we pauzeren wordt er belangstellend naar onze fietsen met zoveel bagage gekeken. “Waar gaan jullie toch naar toe?” “Naar Peking” zeggen we dan in koor. De belangstelling slaat om in verontwaardiging en boos lopen de mensen weg. “Stellen we een geïnteresseerde vraag en dan krijg je zo’n stom antwoord!” zien we ze denken. We kijken elkaar aan met een blik van: “Ze geloven ons niet of ze geloven niet dat wij daartoe in staat zijn”. Nou wij wel!!! 
De tocht gaat tussen de bergen verder langs de rivier en komt langs de veel bezongen rotspunt de Loreley. In Heidenfahrt vinden we rond half 5 een camping. Het is er druk. Vandaag eten we spaghetti met goulash en erwtjes met worteltjes en wat rauwkost. En … een yoghurtje! Het lievelingseten van Wytze.

4 gedachten over “Dag 7:   Vrij. 26 Mei 2017 Koblenz – Heidenfahrt      90 km

 1. zo de eerste week zit er op !!Al veel mooie berichten van jullie kunnen lezen .Ook in de Vogezen was het warm ,maar erg mooi .Genoten van Nick d’r mooie stek .Genieten jullie maar weer van week 2.

  Like

 2. Wat fantastisch om jullie zo te kunnen volgen. Het geeft met het gevoel dat ik ook een beetje mee fiets naar Peking. Blijf genieten van deze bijzondere reis die jullie aan het maken zijn, ik kijk iedere dag uit naar een verhaal of een foto. Dikke knuffel Loes

  Like

 3. Leuk om te lezen ! Heb aan jullie gedacht , hier was het zaterdag ook warm . een vrouw uit Hulsel …! wel heel bijzonder die wonen hier niet zo veel . groetjes en goede reis.

  Like

 4. Wytze en Frans jullie zijn goed bezig en ik hoop dat deze reis aan al jullie verwachtingen zal voldoen. Veel fietsplezier en zal jullie voelen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close