Dag 10: Ma. 29 Mei 2017 Miltenberg – Münster (Creglingen) 92 km

Voor we bij de iets verderop gelegen Lidl ons ontbijt gaan kopen fietsen we nog even terug naar de Altstadt van Miltenberg om nog wat foto’s te maken. Miltenberg is een aardig stadje met oude vakwerkgevels maar de honger naar eten is zo vroeg op de dag toch groter dan die naar cultuur. 1-0 voor de Lidl zullen we maar zeggen. Het Lidl ontbijt eten we op een bankje langs de weg op. Na Miltenberg volgen we het dal van de Erfa en krijgen we tot Hardheim onze eerste serieuze klim van 20 km. Wytze klimt duidelijk veel sneller dan ik. Hij probeert tijdens de klim de snelheid erin te houden terwijl ik meer vasthoud aan het traptempo. Ik lig dan ook al vrij snel zo’n 50m achter. Niet leuk, maar ik beloof mezelf om niet te gaan forceren en mijn zwakke rechter knie niet te zwaar te gaan belasten. Ieder rijdt dus op z’n eigen tempo naar boven. Opnieuw is het weer een hele mooie route. Veel groen koren, maar ook hellingen vol druiven. Om echt van het landschap te kunnen genieten is het echter veel te warm. De 4 liter water die we standaard op de fiets meezeulen, blijken niet  genoeg om onze dorst te stillen. De bidons moeten regelmatig bijgevuld worden. Na 92 km eindigt deze warme etappe op een camping in Münster, 3 km voorbij Creglingen dat gelegen is aan de Romantische Straße. Omdat de brander van Wytze niet goed werkt koken we onze avondmaal op 1 pitje. Gaat ook wel maar we zijn wel pas om half 10 als het al donker aan het worden is klaar met eten en afwassen. De lucht betrekt! Zullen we het droog houden vannacht? We nemen ons voor om ’s morgens voortaan eerder te vertrekken.

6 gedachten over “Dag 10: Ma. 29 Mei 2017 Miltenberg – Münster (Creglingen) 92 km

 1. Camping gevonden . Morgen duik in Altmuhlsee,en dan op naar de Donauradweg ???bietje jaloers !

  Like

 2. Marcel Schmeits 31 mei 2017 — 10:46

  Benieuwd wanneer je de laatste Lidl aandoet. Misschien wel vlak voor Peking. Op naar Eichstätt. Het is geweldig leuk om jullie op de weg te volgen die mijn zus Barbara eerder ook aandeed. Hebben jullie trucs om de natte was te drogen onderweg?

  Geliked door 1 persoon

  1. Meelijn jorritsma 31 mei 2017 — 20:07

   Opa wat ben je lekker bezig.
   Ik mis je wel heel erg we hebben hier veel leuke dingen gedaan. Maar jammer genoeg zonder jou.

   Geliked door 1 persoon

  2. Hey Marcel,
   Het weer droogt tot nu toe de was.
   Leuk dat je even meefietst.

   Like

 3. Merlijn joritsma 31 mei 2017 — 19:57

  Lekker bezig opa ik mis je heel erg.

  Geliked door 1 persoon

 4. Frans fantastisch om jullie te volgen. Elke dag eventjes kijken waar jullie nu weer zijn. In een lijn richting Pilsen. Snap wel waarom het zo snel gaat. Groeten Theo

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close