Dag 25: Di. 13 Juni 2017 Budapest – Domsöd 75 km

Met de fiets door Budapest gaat vrij soepel. De route loopt eigenlijk over het eiland in de Donau maar dat lijkt alleen bereikbaar als we onze fietsen over een trap naar boven duwen om met de brug de Donau gedeeltelijk over te steken. Dat is teveel gesjouw dus blijven we op de westoever fietsen tot we bij de Margaritabrug weer op de route uitkomen. Mooi maar eigenlijk vrijwel altijd zonder zicht op de Donau. Bij Rackeve steken we een zijtak van de Donau over en volgen die tot de camping in Domsöd, waarwe vorig jaar in een hutje geslapen hebben. Nu zijn de hutjes bezet door een schoolkamp en mogen we gelukkig ons eigen tentje wel opzetten. Terwijl ik druk bezig ben met het opladen van mijn mobieltje en de GPS en het typen van verhaaltjes voor Facebook en de blog neemt Wytze een frisse duik in de Donau.We eten samen met een Engels stel aan de picknicktafel. Zij zijn ook onderweg naar Constanta maar volgen daarvoor de Euro 6 route. Ze hebben geen kaart maar rijden puur op de aanwijzingen via de smartphone.

7 gedachten over “Dag 25: Di. 13 Juni 2017 Budapest – Domsöd 75 km

 1. MarinaKieboom-Timmers 16 juni 2017 — 23:15

  Fijn dat je alweer ’n land kunt af strepen .Kan me voorstellen dat het ook fietsendeweg steeds minder eigen (Europa) voelt.Nog even en je vaart met fiets en visum de zwarte zee over.Dan voelt het echt ver weg …ook voor ons !Fijn dat we dan via dit lijntje dichtbij kunnen blijven .Kus Jezus Smr

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo het is niet allen fietsen wat jullie doen, maar ook een camping beheren voor paar uurtjes, een luisterend oor zijn voor de medemens, doen alsof je alle talen spreekt. Nou ga er maar aan staan, dan stelt dat fietsen niet zoveel voor lijkt me. Ik zie weer uit naar jullie volgende verhaal, en ik zal af en toe een kaarsje branden Frans, voor een veilige en behouden route naar Peking.

  Like

 3. Wat een mooie verhalen Frans, kan ik ook nog ergens foto’s zien.
  Goede reis verder. Misschien zienns elkaar nog net in Bulgarije. Wij komen de 3e juli inde avond aan in Sofia.

  Like

  1. Foto’s doe ik via Facebook. Vriendje worden met Mijn Velodroom.

   Like

 4. TInus van Rijen 18 juni 2017 — 12:59

  Ha Frans en Wytze, hopelijk hebben de Roemenen met Europees geld de openbare wegen een beetje opgeknapt, anders zou het zo maar kunnen dat er plotseling een gat in de weg zit waarin je met fiets en al kunt verdwijnen. Maar jullie gaan dit vast omzeilen! Jullie komen bij ons vaak ter sprake! Lieve groet, Tinus en Jopie

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Tinus , tot nog toe zijn de roemeense

   Like

   1. Wegen beter dan de hongaarse. Alles gaat goed
    Vandaag eerste overnachting in hotelletje. Morgen wordt het weer beter weer. Groet frans

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close