Dag 47-48-49-50

Dag 47  zijn we dus in Constanta gebleven en hebben de badplaats en vooral onze eigen situatie, na het uitvallen van de boot in Burgas, eens goed bekeken. Uiteindelijk hebben we besloten om terug te fietsen naar Galati en daar dan de grens over te steken naar Moldavië  en Oekraïne  en om dan in Chronomorsk de boot naar Georgië te nemen. We reserveren een hut op de boot van wo. 12 juli. We zullen dus aan moeten poten om er dan ook te zijn want het is toch  ’n dikke 570 km fietsen! Dag 48 doen we er 132 naar Tulcea en op Dag 49 nog eens 107 !! En dan zijn we potdorie  al in de Oekraïne.  De grensovergangen nemen wel wat tijd in beslag maar vallen eigenlijk wel mee. Dag 50 hebben we het wat rustiger aan gedaan en zijn we al vroeg in de middag gestopt in Izmajil waardoor we wat tijd hadden om het stadje wat beter te bekijken.

Gebeurde er dan niks bijzonders? Nou:

*De douanepolitieman vond mijn dazer (hondenverjager) zo interessant dat hij vroeg of hij ‘m mocht uitproberen op zijn eigen hond. Hij kwam glimlachend terug en we mochten meteen door.

*Bij het uitrijden van het plaatsje Reni werden we aangevallen door een meute valse honden (7-8) Doorhun geblaf hoorden ze mijn dazer echter niet! Gelukkig deinsden ze wel terug toen Wytze ze een grote mond terug gaf.

* We hebben in het natuurgebied van de Donaudelta een groep pelikanen gezien maar waren te traag om ze op de foto te zetten.

*We kunmen de menukaarten niet meer lezen en dat is toch onhandig als je honger hebt.

* Oh ja en nu we de EU uit zijn kunnen we alleen nog maar  bloggen als we Wi-Fi hebben, dus de frequentie en de aard van de blogs zullen wel wat veranderen.

Tot de 51ste.

2 gedachten over “Dag 47-48-49-50

 1. Wat een avontuur zeg, uiteraard branden alle kaarsjes in huize kroos zodat jullie 12 juli op jullie sloffen halen. Wij zijn ook maar eens gaan kijken wat we van de zomer nog gaan doen met de vakantie. Nog niks gevonden, misschien liften we gewoon met jullie mee, voelt ook als een bijzonder vakantie😜

  Geliked door 1 persoon

 2. Harrie Bronneberg 17 juli 2017 — 08:31

  Hee Frans,

  we hebben vrijdag onze Engelstalige boys and girls hun getuigschrift uitgereikt toen er plotseling jouw geest rond waarde EN in grootbeeld een foto van jou on tour. Siebe had je mooi meegenomen in de presentatie, en zo was je er toch bij, ondanks de afstand. Jullie trappen maar lekker verder, ik ga nog een paar weken aan de slag rond om ons huis (en da’s hard nodig!!) waarna ik de Austrian horeca ga ondersteunen!!
  Succes met jullie fietstocht en veel veilige kilometers gewenst.

  groeten, Harrie Bbg

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close