Dag 68: Woensdag 26 Juli 2017

Qobuland – Baku 105 km

Met een lekkere afdaling beginnen we vandaag aan onze laatste etappe in Azerbeidzjan. Even later volgt er toch weer een stevige klim die er door een zeer stevige stormachtige noordenwind niet makkelijker op wordt. Het waait zo hard dat we de hele dag tegen de wind in hangen en onder een hoek van zo’n 100° fietsen. Maar … het woestijnlandschap is prachtig, de zon is wel weer heel heet. Hoe dichter we bij Baku komen hoe drukker het wordt. Als we denken er te zijn blijken we pas in een voorstadje te zijn. Wat een drukte! We hebben een kamer gereserveerd in het Naftalan Guesthouse maar hoe vind je dat? We hebben WiFi nodig om de weg te vinden dus op zoek naar een terras waar ze dat hebben. We vinden er wel een maar de verbinding is slecht. Mensen zijn wel bereid om te helpen maar we zijn blijkbaar nog zo ver van het guesthouse af dat het niet uit te leggen is. Een jongen op een bromfiets rijdt een tijdje voor ons uit. Over drukke boulevards fietsen we tussen hoge flatgebouwen door een zeer modern ogende stad. Ineens krijgen we weer contact met de app. Maps.me en krijgen we ons gereserveerde guesthouse in beeld en kunnen we verder via de routeaanwijzingen. De route verlaat de drukke brede boulevards en loopt dan zo gericht mogelijk door een armoedige volkswijk waar de mensen verbaasd opkijken als daar ineens twee zwaarbepakte fietsers voorbijkomen. Het contrast met de drukke boulevards is groot. Ons guesthouse staat midden in de volkswijk en zou volgens Maps.me een 5 sterren hotel moeten zijn, maar dat moet toch wel een zware overschatting zijn want de tent waar wij arriveren is totaal uitgeleefd. We worden er wel verwacht en krijgen voor € 10,00 een kamer met 2 bedden en een douche waar geen water uitkomt en waar verder alle comfort ontbreekt. Onze fietsen mogen wel mooi binnen op een kamer waar het personeel zo af en toe een dutje doet.

DSCN8423

Een gedachte over “Dag 68: Woensdag 26 Juli 2017

  1. Marcel Schmeits 21 november 2018 — 18:25

    Geweldig dat ik dit bericht vandaag ontvang. De post in Azerbeidjan werkt toch sneller dan ik dacht. Ben toch blij dat ik je al eerder gezien heb, Frans. Nog een paar leuke voorstellingen gewenst met Vitalski (komt misschien zelf uit die streken)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close